A tokiói ötkarikás játékok szervezőbizottságának vezetése szerint semmikép- pen sem lehet az olimpiát újból elhalasztani.
A testületi álláspontról Muto Tosiro elnök nyilatkozott a Kyodónak, s úgy fogalmazott, hogy „az utolsó lehetőség” a játékok megrendezésére ez év nyara.
A japán hírügynökség felidézte, hogy ugyanezen az állásponton van a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is, miközben az ország lakosainak többsége a felmérések szerint az új koronavírus terjedése miatt ellenzi, hogy idén nyáron legyenek ötkarikás versenyek Tokióban.
A Kyodo emlékeztetett rá, hogy a japán kormány és a NOB még nem határozott arról, lehetnek-e külföldi nézők az olimpián.
JELENLEG MÉRLEGELIK A KÉRDÉST, S VÁRHATÓAN MÁRCIUS VÉGÉIG MEGHOZZÁK A VÉGSŐ DÖNTÉST.
Japánban – december 28-a óta – tilalom van érvényben új vízumok kiadására a világ minden országának és régiójának állampolgárai számára.
A múlt esztendőről a pandémia miatt ez évre halasztott nyári olimpiát – amely megőrizte az elnevezését, a Tokió 2020-at – július 23. és augusztus 8. között tervezik megrendezni, a paralimpiát pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig.

   Forrás:  portfolio.hu