Budapest, 2024. február 29., csütörtök (MTI) – A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) szombati, éves rendes közgyűlésén a szokványos napirendi pontok között különleges ünnepség is helyet kapott: a fórumon köszöntik Tóth Dezsőt, az MSSZ korábbi elnökét, aki a héten töltötte be századik életévét.

    Dobos Imre, a sportági szövetség jelenlegi elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az ünnepelt nevében lánya veszi át az MSSZ emléklapját.

    „A sportvezetők között valószínűleg ő a legmagasabb kort megélt súlyemelő” – jelentette ki a szövetség első embere, aki hozzátette, hogy az exelnök hosszú időn át külföldön élt, s tavaly költözött vissza Magyarországra.

    Tóth Dezső 1924. február 27-én született Füzesabonyban. Volt sportvezető, edző és testnevelő tanár, 1948-tól a sporthivatalban (OTSH) dolgozott munkatársként, majd osztályvezetőként és főelőadóként, 1969 és 1984 között a TF munkatársa volt, 1970 és 1984 között a Magyar Olimpiai Bizottság tagja. Sporttudományos kiadványokat szerkesztett, könyveket, tudományos cikkeket, tanulmányokat is jegyzett.

    A Magyar Súlyemelő Szövetség elnöki tisztét 1969 és 1984 között töltötte be.

Forrás: MTI