Súlyemelés-GP-Oroszország
Súlyemelő Elnök Kupa ötödször, Nagy Péter is indul – ELŐZETES
 
    Budapest, 2015. december 9., szerda (MTI) – Nagy Péter személyében magyar súlyemelő is szerepel az oroszok meghívásos Grand Prix-versenyén, az idén ötödik alkalommal kiírt Elnök Kupán, amelynek a csecsen főváros, Groznij ad otthont a hétvégén.
 
    A szegedi ólomsúlyú a 105 kiló felettiek súlycsoportjában áll rajthoz, emellett a férfiaknál még 94 és 105 kg-ban vetélkednek a szombaton és vasárnap zajló eseményen, míg a nőknél a két felső kategóriában – 75 és plusz 75 kg-ban – írtak ki versenyt. Nagy Péter novemberben 17. lett a houstoni világbajnokságon.
    A vb-t szűk két héttel követő GP az esztendő utolsó nagy nemzetközi erőpróbája, amely beletartozik abba a sorozatba, amelyről egyéni kvalifikációt lehet szerezni a jövő nyári riói olimpiára. Amellett a súlycsoportok első három helyezettje pénzt is kap az orosz házigazdáktól: az összetettben aratott győzelem ötezer, a második hely háromezer, a harmadik pedig kétezer amerikai dollárt ér. Külön dotálják a világcsúcsot: ha valaki szakításban vagy lökésben javít rekordot, háromezer dollárra számíthat, míg az összetettben felállított világrekord hatezer dollárt jelent.
    Groznij – Belgorod, Szentpétervár, Moszkva és Nojabrszk után – az ötödik helyszíne a nemzetközi szövetség, az IWF kiemelt viadalai közé tartozó, s a mindenkori orosz államfő által támogatott Elnök Kupának.
                 forrás MTI