Ünnepi külsőségek közepette avatták fel csütörtökön a Magyar Súlyemelő Szövetség vadonatúj edzőközpontját, amelyet a XV. kerületben, a Budai II László Stadion központi épületében alakítottak ki egy év alatt.

    A többszintes centrum 130 millió forintba került, s helyet kapott benne egy 250 négyzetméteres edzőterem, továbbá rekreációs és orvosi szoba, öltözők és zuhanyozó, mosó- és szárítóhelyiség, valamint egy szállórész is.
„A sportállamtitkárság adott nyolcvanmillió forintot a beruházásra, a Magyar Súlyemelő Szövetség hozzátett ehhez eszközökben ötvenmilliót. Emellett a kerületi önkormányzat is nagy segítséget nyújtott azzal, hogy tizenöt évre biztosította nekünk ezt a termet” – mondta el Dobos Imre, a sportági szövetség elnöke az MTI-nek.
A kiváló szálláslehetőségnek is köszönhetően az edzőközpontban táborozhatnak a felnőtt és korosztályos súlyemelő válogatottak külföldre utazásuk előtt, az elnök szavai szerint közvetlenül a versenyeket megelőzően itt végezhetik el az utolsó simításokat, a felkészülés végső, finomító szakaszát.
„Lehetőséget biztosítunk itt a kerület fiataljainak is ahhoz, hogy a sportágunkkal közelebbi kapcsolatba kerüljenek, s ami ugyancsak roppant fontos, itt lesz a Testnevelési Egyetem és a szövetségünk közötti megállapodásnak megfelelően a súlyemelőedzők képzésének gyakorlati oktatóközpontja” – mondta Dobos Imre.
Az avatóünnepségen megjelent Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora és Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere.

MTI 2019. január 24., csütörtök