Budapest, 2023. április 23.,  vasárnap (MTI) – A  jereváni súlyemelő Európa-bajnokságon  hetedik lett összetettben Nagy Péter, aki a magyar csapatból utolsóként, vasárnap lépett fel az ólomsúlyúak 16 fős mezőnyében.

            A szegediek 37 éves versenyzője, akinek ez volt a 15. Eb-je, a kontinensviadal eredményközlője szerint két-két jó gyakorlatot bemutatva szakításban 168, lökésben 213 kilóig jutott, s mindkét fogásnemben a nyolcadik lett, míg a 381 kg-os összteljesítménye – több rivális kiesésének is köszönhetően – a hetedik helyezést jelentette számára a plusz 109 kilósok között.

            A 18-szoros országos bajnok előzetesen azt mondta: 380 és 390 kilogramm közötti eredményt vár magától az örmény fővárosban. Úgy fogalmazott, hogy a reméltnél kevesebb edzés miatt „kicsit leépült”, s most újraépíti magát a párizsi olimpiára kvalifikáló időszakra, amelynek egyik első állomása volt a jereváni Eb.

            Az eddig három olimpián megfordult, tavalyelőtt Tokióban hetedik Nagy Péter úgy vélekedett, hogy ha a sérülések elkerülik, s tényleg hibátlan lesz a felkészülése, akkor szerinte meglesz a 400 kiló feletti összetett.

„Ami pedig kell a párizsi kvalifikációhoz, az 410 kiló, tehát ahhoz egy nagyon jó versenyformát kell kifogni, de hát arra még van bő egy évem” – fogalmazott.

A vasárnap véget ért Európa-bajnokság zárónapján versenyzett a női ólomsúlyban a szombathelyi Haladás VSE emelője, Gyürüs Barbara, aki vetélytársnői mögé szorulva a 11. lett összetettben (191 kg), szakításban (87) és lökésben (104) egyaránt.

Forrás: MTI