Budapest/Jereván, 2023. április 22., szombat (MTI) – Két magyar indult a nők jereváni felnőtt súlyemelő Európa-bajnokságának szombati versenynapján, egyformán a 87 kilogrammos kategóriájában, ahol Mitykó Veronika összetettben ötödik lett, míg Boros Viktória visszalépni kényszerült.

    Elsőként Borost szólították a pódiumra, ám a szombathelyi Haladás VSE tavalyelőtt junior Európa-bajnok versenyzője nem jött ki első gyakorlatára. A helyszíni információk szerint a 21 éves emelő a bemelegítésnél fájlalta az őszi súlyos sérülése óta tökéletesen még mindig nem gyógyult vállát, és a szakvezetés visszaléptette, nem akarván kockáztatni a rásérülést.

    A 22 esztendős békéscsabai Mitykó 95 kilón kezdett, de rontott. Az ismétlés már rendben volt, a 99 kilogrammot azonban nem tudta kiszakítani, így ebben a fogásnemben ötödikként végzett. Lökésben három jó kísérletet hajtott végre, sorrendben 105, 110 és 112 kilón, minek köszönhetően ebben a fogásnemben és – 207 kilogrammal – összetettben is az ötödik helyet szerezte meg a 11 indulót felvonultató mezőnyben a tavaly a 81 kilósok között az U23-asoknál összetett és fogásnemi Európa-bajnok versenyző.

    A magyar csapat utolsó két fellépője a legnehezebbek között szerepel vasárnap: az Eb zárónapján a szombathelyi Gyürüs Barbara a plusz 87, a szegedi Nagy Péter pedig a plusz 109 kilogrammban versenyez az örmény fővárosban.

 

Forrás: MTI