Ezüstös búcsú

  1. július 29. vasárnap
Két ezüstéremmel gyarapodott Boros Viktória, s általa a magyar csapat medálkollekciója is az U15-ös és U17-es korosztályok olaszországi súlyemelő Európa-bajnokságának zárónapján.
Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A 15 és 17 éven aluli súlyemelők milánói Eb-je magyar szempontból sajátos ezüstvasárnappálényegült át, miután a szombathelyi Boros Viktória kétszer is felállhatott a dobogó második fokára a plusz 75 kilósok versenyének eredményhirdetésekor. Az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet tanítványa összességében a várakozásnak megfelelően szerepelt, s noha egyéni csúcsaitól elmaradt, az ezüstökkel kárpótolhatta saját magát és az érte szorítókat egyaránt.
Boros Viktória két Eb-ezüsttel gazdagodott
•  Forrás: frisss.hu
A Haladás VSE tinédzsere, aki éppen egy hete ünnepelte 17. születésnapját, szakításban rosszul rajtolt: 80 kilós kezdősúlyán rontott. Másodjára javított, viszont a 83 kiló kifogott rajta, ami azért szomoríthatta a leginkább, mert ha egyéni legjobbját, a 86 kilogrammot teljesíti, fogásnemi Európa-bajnok lehetett volna… Így viszont be kellett érnie a negyedik hellyel.
Lökésben nekidurálta magát, a 95 után az egy mázsa sem jelentett számára akadályt, a 102 kilón végrehajtott befejező gyakorlata azonban nem sikerült. Jobb lába megcsúszott, még jó, hogy nagyobb baj nem történt, amikor a visszazuhanó súlyzóval „randevúzott”. Hamar jegelték a térdét, s az eredményhirdetésre már saját lábán jött ki, kissé bicegve ugyan, de abban a vigasztaló tudatban, hogy lökésben a 100, összetettben pedig a 180 kilogramm egyformán Európa-bajnoki ezüstöt ért Itáliában.
„A bemelegítése jó volt, a versenyzésére azonban rányomta bélyegét a lelki teher, hogy a csapatból a lányok közül ő lépett fel utolsóként, ráadásul éremesélyesként, s kissé túlizgulta a dolgot” – summázott a fiatalok szövetségi kapitánya, Likerecz Attila.
Boros Viktória mindenesetre szépen búcsúzott az U17-es európai korosztálytól, hiszen első utánpótlás Eb-jén, 2016-ban negyedik volt, tavaly harmadikként zárt, most pedig második helyezettként fejezte be fellépését. Egyenes ívű fejlődése jó lenne, ha a juniorok, és majd persze később a felnőttek között is folytatódna.
 

 

Súlyemelés-Eb-Olaszország
U17-es súlyemelő Eb – Boros Viktória két ezüstöt szerzett

 

   Budapest/Milánó, 2018. július 29., vasárnap (MTI) – Boros Viktória összetettben és lökésben ezüstérmes, szakításban pedig negyedik lett az olaszországi korosztályos súlyemelő Európa-bajnokságon az U17-esek plusz 75 kilogrammos kategóriájában.

A szombathelyi Haladás VSE 17 esztendős versenyzője – az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet tanítványa – a viadal honlapjának tanúsága szerint az első fogásnemben 80 kilót teljesített, majd lökésben kereken egy mázsával, összetettben pedig 180 kilóval érdemelte ki a második helyet.

forrás: utanppotlassport.hu