Utánpótlássport

Jancsó Kornél utanpotlassport.hu 2021.09.24 09:04

Még két kiemelkedő nemzetközi megméretés vár az utánpótláskorú magyar súlyemelőkre az idén: e hét végétől október 3-ig a juniorok és az U23-asok kontinentális próbatétele zajlik Finnországban, az Eb után két nappal pedig az ifjúságiak világbajnoksága következik, s tart egy héten át Szaúd-Arábiában. HIRDETÉS

Tíz ifjú súlyemelőnknek szavazott bizalmat a szövetség vezetése, így négyen indulhatnak a finnországi junior Európa-bajnokságon, s ugyanennyien a 23 éven aluliak kontinentális viadalán ugyancsak Rovaniemiben, míg ketten jutnak szóhoz tinédzsereink közül Dzsiddában, Szaúd-Arábia második legnagyobb városában, ahol október 5. és 12. között rendezik meg az ifi vb-t.

„A szaúdi világbajnokságon a nőknél a 17 esztendős oroszlányi Szalai Lili próbál szerencsét, őt egyértelműen a legjobb nyolcba várjuk kategóriájában” – mondta el érdeklődésünkre Dobos Imre, a honi sportági szövetség első embere, aki elárulta, hogy az edzőbizottság külön kérésére szavazott bizalmat az MSSZ elnöksége egy másik magyar indulónak is.

„A szintén 17 éves Fekécs Szilárd, a békésiek tehetsége nagy elismerésnek örvend a hazai szakemberek körében is, akinek dzsiddai vb-kiküldetését az edzőbizottság kérte, így ő is ott lesz a korosztályos világbajnokságon. Tőle minimum azt várjuk, hogy egyéni csúcsát beállítja, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

A finnországi Európa-bajnokságon, ahol Árva Cintia, Boros Viktória, Mikhel Eszter és Lucz Levente szerepel a juniorok között, a szombathelyi Borostól, az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet tanítványától remélhető a legjobb eredmény.

Mitykó Veronika  •  Forrás: bmsextra.hu

„Boldog lennék, ha a négyesből Boros Viki bekerülne az első hatba, mivel nagyon erős a mezőny, de még éremre is reális esélye van, míg a többiek esetében a 8-10. hely valamelyikére lehet számítani” – szolgált előrejelzéssel az elnök, aki a magyar színek képviseletében Talabér Szonját, Mitykó Veronikát, Gyürüs Barbarát és Holló Szilárdot felvonultató U23-asoknál is bízik dobogós helyezésben.

„Mitykó Verától feltétlenül legalább fogásnemi érmet várok. A legkönnyebbeknél a kevés számú induló miatt Talabér kellemes meglepetést okozhat, Gyürüs a szokásos stabil szerepléssel a hatodik hely környékén végezhet, Holló pedig jó lenne, ha érem közeli teljesítménnyel rukkolna elő” – mondta Dobos Imre.

Magyar indulók:
utánpótlás-Eb:
junior nők:
45 kg: Árva Cintia (Kecskeméti TE)
87 kg: Boros Viktória (Haladás VSE)
plusz 87 kg: Mikhel Eszter (Oroszlányi VSK)
junior férfi:
109 kg: Lucz Levente (Oroszlány VSSE)
U23-as nők:
45 kg: Talabér Szonja (Oroszlány VSSE)
71 kg: Mitykó Veronika (Békéscsabai SSZSE)
plusz 87 kg: Gyürüs Barbara (Haladás VSE)
U23-as férfi:
plusz 109 kg: Holló Szilárd (Kazincbarcikai VSE)
ifjúsági vb:
nő:
71 kg: Szalai Lili (Oroszlányi VSK)
férfi:
81 kg: Fekécs Szilárd (Békési TE)

További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.

forrás: MTI