2022. augusztus 9. kedd

Hamisítatlan nyári erőpróba vár a 15, illetve a 17 éves súlyemelő-korosztály európai legjobbjaira e hét szerdájától nyolc napon át a lengyelországi Raszynban, ahol kilenc magyar fiatal is szerencsét próbál.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu •

Augusztus 10. és 18. között négy erős leány és öt, még náluk is erősebb fiú honfitársunk áll pódiumra az idei U15-ös és U17-es Európa-bajnokságon, vagyis a 2005 és 2009 között születettek kontinentális csúcsviadalán, amelynek egy Varsóhoz közeli, alig hétezer lakosú lengyel település ad otthont.

 

 

 

 

 

 

 

Zsédely Szabolcs éremvárományos az U15-ösöknél  •  Forrás: MSSZ

Mindkét nemnél és mindkét utánpótlás-korosztályban 10-10 súlycsoportban vetélkednek a résztvevők, akik között várhatóan nem a mieink viszik majd a prímet, de okkal-joggal bízhatunk benne, hogy a kilencfős válogatottból többen is egyéni rekorddal, jó helyezéssel, egy-ketten pedig Eb-éremmel a tarsolyukban térnek majd haza.

A szakmai reménykedéshez alapul szolgál, hogy az előnevezések alapján – persze ne feledjük, a végső hivatalos rajtlista még nincs meg! – dobogós besorolású csapattagunk is akad. Vagyis ha minden jól megy, s váratlanul megtáltosodó riválisok sem „esnek be” a raszyni Centrum Sportu elnevezésű sportcsarnokba, akkor medált akaszthatnak például az U15-ösök között induló kisbéri Zsédely Szabolcs nyakába. A Vállalkozók SE 96 kilós, korosztályos Eb-érmet korábban már kiérdemelt kiválósága a dobogó tetejét célozhatja meg súlycsoportjában.

Az ifjú hölgyeknél a mindössze 14 esztendős békéscsabai Garamvölgyi Kasszandra (49 kg) és a debreceni Nyíregyházi VSC-ben emelő, 17 éves Füzesi Anna juthat éremközelbe, de csillagok szerencsés együttállása esetén még a medálszerzés sem kizárt, mások pedig a legjobb hat közé jutással, vagy éppen szerényebb pozícióval, de új egyéni csúccsal igazolhatják, hogy érdemes volt őket kiutaztatni Lengyelországba.

A 13-17 évesek Európa-bajnokságán induló magyar csapat:
U15:

lány:
49 kg: Garamvölgyi Kasszandra (Békéscsabai SSZSE)
fiúk:
67 kg: Bunász Gábor (REAC)
96 kg: Zsédely Szabolcs (Vállalkozók SE)
U17:
lányok:
55 kg: Kecskés Karina (FISZEJ SE)
64 kg: Füzesi Anna (Nyíregyházi VSC)
plusz 81 kg: Mikhel Eszter (Oroszlányiak VSK)
fiúk:
73 kg: Stavarsz Ádám (Tatabányai SC)
89 kg: Nagy Zsolt (Békési TE)
plusz 102 kg: Mánomics Gergő (Vállalkozók SE)

 

Forrás: utanpotlassport.hu