Súlyemelés-Csehország-Magyarország 
Második a magyar súlyemelőcsapat a visegrádi négyek prágai tornáján

    Budapest, 2016. szeptember 26., hétfő (MTI) – A magyar válogatott másodikként végzett Prágában a visegrádi négyek – Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia – legjobb súlyemelőinek hétvégi viadalán.

    A 2015 után idén is a cseh fővárosban rendezett versenyen a Bazsó Bianka, Jung Beáta, Soóky Gergely, Kis Attila, továbbá a junior-korcsoportos Polgár Mirjam és Kmegy Máté alkotta vegyescsapatot egyedül a lengyel együttes tudta megelőzni. A sorrend a testsúlyhoz viszonyított összeredményt figyelembe vevő úgynevezett Sinclair-pontszámítás alapján dőlt el. 
    Az egyéni értékelésben is remekül zártak a magyarok, mivel – ahogyan arról Dobos Imre, a hazai sportági szövetség (MSSZ) elnöke az MTI-nek hétfőn beszámolt – Jung Beáta lett a mezőny legjobb női versenyzője. A junioroknál Polgár Mirjam a második, Kmegy Máté pedig a harmadik legjobb teljesítményt nyújtotta a V4-ek emelői között.
    Az MSSZ első embere szerint meglett volna a csapatgyőzelem is, ha Prágában versenyez Nagy Péter is, de az ólomsúlyú szegedi emelő, aki a riói nyári játékokon 10. helyen végzett kategóriájában, az olimpia utáni pihenőjét tölti.
                        MTI