Legújabb  fejlemények alapján az MSSZ bekerült a potenciálisan fontos fejlesztendő sportágak közé.   Sokat jelent dr Aján Tamás IWF elnök pozitív véleménye hogy a súlyemelés az egyik legjobb érem termelő sportág. Rengeteget jelentett a súlyemelők részére, hogy az EMMI –be olyan MOB vezetők és dolgozók kerültek, akik jól ismerték a sportágat belülről is ennek alapján a mostani vezetés élvezi a felsőbb sportvezetés bizalmát.
 Takács Mária UP igazgatónk MOB állása megszűnt, de már nálunk van az új felkérő levél, aminek alapján új kinevezése hamarosan megtörténik.
A Sportállamtitkárságtól kapott levél alapján a feladatok rendkívül megnövekednek a szakmai munka mellett kiemelt figyelmet kell szentelni az írásbeliségre melyet a MET (Magyar Edzők Társasága) fog ellenőrizni.
Jelenleg úgy látható, hogy az MSSZ a jó szakmai tervei alapján további folyamatos jelentős támogatásban fog részesülni. Mindenkinek tudnia kell, hogy a működési költségekre is jelentős támogatást kaphatunk, melyről az elnökség már február elején dönthet!                                                                                                                                                                                                        MSSZ