Az elmúlt hétvégén minden résztvevő legnagyobb megelégedésére hosszú idők óta a kimagaslóan rendezte meg a Tatabányai Sport Club a Masters OB-t. Akik távol maradtak, sajnálhatják. A színvonalas és igényes verseny lebonyolítás és vendéglátás híre az országot bejárta a súlyemelés berkein belül.

 

A minden tekintetben alkalmas, modern, sportszempontokból is komfortos Ugrócsarnok szolgált a verseny helyszínéül. A verseny a támogatói szerződés releváns pontjai és az érvényes szabálykönyv alapján került megrendezésre, az elvárt tartalmi elemekkel együtt. Már a nevezési időszakban is megmutatkozott az előző évek során is tapasztalható, verseny iránti érdeklődés, melyet a rekordszámú nevezés is alátámasztott.

A nevezések száma alapján a korábban egy napra tervezett verseny két naposra bővült. Összesen 74 fő, 58 fő férfi és 16 fő női súlyemelő állt dobogóra. A két napos megmérettetésen 7 csoportverseny került megrendezésre.

Az Országos Bajnokság ünnepélyes megnyitóján Visegrádi József mondott elsőként köszöntőt, aki a Tatabányai Sport Club súlyemelő szakosztályának vezetője. Majd beszédjükkel követték: Bencsik János országgyűlési képviselő, Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony, Dr. Muhoray Árpád az MSSZ Masters bizottság elnöke és az MSSZ elnökségi tagja. A megnyitón részt vett továbbá Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott. A Tatabányai Sport Clubot Ormos Marianna irodavezető asszony képviselte.

 Óriási megtiszteltetés volt a rendezvényen, hogy a rendezők meghívását elfogadva a versenyen jelen voltak a magyar súlyemelés nagy múltú sportolói, mint Hanzlik János, Stark András, Stark Tibor, Rácz Károly, Kovács István, Oláh Béla, Nemessányi Árpád, Benedek János.

Az érem díjazások mellett a masters korcsoportot is figyelembe vevő Melzer-Faber fatorral módosított Sinclair pontozás alapján átadásra kerültek a női és férfi legeredményesebb súlyemelője díjak is.  Szuromi Tímea BKV Előre SC versenyzője mellett, Török János a Kecskeméti TE sportolója vehetett át a verseny legjobbjának járó díjazást, aki épp a versenyen ünnepelte 60 éves aktív súlyemelő múltját.

 

A nívós rendezés és a résztvevők nagy megelégedése lehetővé teszi, hogy a Tatabányai Sport Club már az idei évben is magasabb szintű kiemelt eseményeket rendezzen. Kiérdemelték a bizalmat a rendezők. Külön köszönetet illeti Csengeri Kálmánt, a súlyemelő szakosztály vezetőedzőjét , Pócza Károly edzőt és Ambrózy Attila technikai munkatársat.

Gratulálunk!

MSSZ