Dr. Szabó Tünde államtitkár asszony ma fogadta Takács Máriát, a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkárát. A megbeszélésen a sportág aktualitásai kerültek napirendre.
Mindenekelőtt a tatai edzőtábor felújítása került megemlítésre, mely nagy előre lépés a sportág számára. A tatai Nemzeti Sportközpont és a Magyar Súlyemelő Szövetség közös projektje óriási sikert aratott. Az új eszközök beszerzése, a betonozással a gumilapok cseréje, a festés és a mázolás mutatósra sikerült.
Dr. Nagy Péter többszörös olimpikon versenyző elsőként vehette birtokba a termet, mint a moszkvai kvalifikációs EB-re készülő sportoló. A Facebookon közzétett nyilatkozata komoly elégedettségről tesz bizonyosságot.
A sportág sikerei is terítékre kerültek. Köztük Mitykó Veronika junior világbajnokságra, Jeddahba külön történt meghívása, mint aki esélyes lehet a tokiói olimpiai kvalifikációra. Illetve az utánpótlás kiemelkedői is név szerint megemlítésre kerültek. Különösen Ehrlich Panka versenyző, ahol Likerecz Gyöngyi világbajnok anyukával a háttérben kijelenthetjük bizton, hogy a vér nem válik vízzé.
A főtitkár asszony tájékoztatta az államtitkár asszonyt a 2022. évi budapesti Egyetemi Súlyemelő Világbajnokság előkészületeiről, illetve a MEFS elnökével, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos elnök úrral történt információváltásról. Az esemény kapcsán Dr. Sterbenz Tamás úrral, a Testnevelési Egyetem rektor helyettesével is egyeztetések folytak, egy új hallgatói csoport felvételéről a felsőfokú edzőképzésbe, egyben szó van arról is, hogy egy fővel bővül az egyetemen a súlyemelő oktatók sora.
Az NYVSC új projektje is az aktualitások közt szerepelt, mely egy nagyobb lélegzetű hosszú távú terv részét képezheti a jövőben. A projekt tartalma egy súlyemelő akadémia létrehozása infrastruktúrával és az akadémiai rendszer kialakítása köznevelési intézménnyel.
 Feri Attila olimpiai bronzérmes, az NYVSC vezetőedzője és szakosztályvezetője a terv megálmodója, aki szaktudásával élteti a megvalósulást.
A megbeszélést a kiemelt sportági feltételekkel zárták: Kiemelkedő, jelentős nemzetközi eredmények és számottevő, nagy létszámnövekedés esetén nincs akadálya a megvalósulásnak.
Az államtitkár asszony végszavában leszögezte bármikor, bármilyen érdemleges és említésre méltó időszerű kérdéssel és aktualitással szívesen látja a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkárát.