Egy héttel az Alpok-Adria nemzetközi Masters Súlyemelő verseny után 2022. 10. 30-án Zalaegerszegen a ZTE Súlyemelő Klub szervezésében nagy sikerrel került megrendezésre a Kiss Róbert kiemelt Súlyemelő Emlékverseny a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. Kiss Róbert mint a zalaegerszegi MÁV Fűtőház valamikori igazgatója odaadóan támogatta a zalai súlyemelő sportot, a sportkör elnökeként évtizedeken át mindent megtett a súlyemelő szakosztály sikereiért. Halála után áldozatos munkájára a róla elnevezett emlékverseny évenkénti megrendezésével emlékeznek kegyelettel a zalaegerszegi súlyemelők.

Az ünnepélyes keretek között a versenyt Dr. Muhoray Árpád az MSSZ Masters Bizottságának elnöke, a ZTE igazolt korelnök masters súlyemelője nyitotta meg, adta át a jelenlévőknek Dobos Imre úr, az MSSZ elnökének jókívánságait, emlékeztetett a névadó sportszeretetére, emberi nagyságára. Köszöntötte a verseny résztvevőit ifj. Kiss Róbert, az elhunyt fia, egyben a családi hagyomány őrzőjeként a Zala megye Súlyemelő Sportjáért Alapítvány elnöke is. Az emlékversenyt jelenlétükkel megtisztelték Hencz Kornél, az MSSZ szakmai alelnöke, a 80 születésnapját ünneplő Vörös Zoltán a zalai súlyemelés megalapítója, a súlyemelő klub örökös tiszteletbeli elnöke, Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes súlyemelő, Takács Erika világbajnok, Bagócs János világ és Európa bajnok, Papp Péter a zalaiak masters világbajnoki ezüstérmese, masters Európa bajnok, id. Tancsics László, Lőrinc István, Bányai József  sokszoros zalai országos bajnokok és a házigazda ZTE SK elnöke, Takács Tamás.

Örvendetes, hogy az ország szinte minden tájáról neveztek versenyzőket. A megmérettetésen tizenkét egyesület közel negyven sportolója vett részt. A három versenyben szervezett viadalon egy országos csúcs született, Zolnai Lénárd a serdülő 61 kg-os súlycsoportban lökésben 110 kg-ot teljesített. Érdekesség, hogy nemrég tartott albániai utánpótlás Európa bajnokságon súlyos vállsérülést szenvedett válogatott Boros Viktória most felkötött karral a versenybíróság tagjaként volt jelen a versenyen.

ZTE Súlyemelő Klub versenyzői az alábbi eredményeket érték el:

Varga Martin Csongor ifj. 89 kg-os súlycs.: 242 kg (105, 137) I. hely Rácz Gergő jun. 67 kg-os súlycs.: 170 kg (75, 95) I. hely.

A Kiss Róbert Emlékverseny legjobb három felnőtt férfi versenyzője Dobi Levente Nyíregyházi Vasutas SC, Kiss Gábor OVS és Orosz Péter MAFC lettek.

Az utánpótlás korú férfiaknál a legjobb eredményt és elismerést Varga Martin Csongor ZTE SK, Zolnai Lénárd OVSK, Zsolnai Máté Fehérvár Rugby Club versenyzői érték el.

A női kategória legjobbjai Juhász Anna Csilla MAFC, Gyűrűs Barbara Haladás VSE, Mikhel Eszter OVSK versenyzője külön serleget (ROBI pontszámítás alapján) kaptak.

A verseny abszolút legjobbja (ROBI pontszámítás alapján) Varga Martin Csongor a ZTE Súlyemelő Klub sportolója lett.

A versenyt jelentős számú néző és a helyi média képviselői is figyelemmel kisérték, a díjakat Dr. Muhoray Árpád, Takács Tamás, Vörös Zoltán, Hencz Kornél és ifj. Kiss Róbert adták át.

A kiemelt verseny megrendezését Zalaegerszeg Város Önkormányzata és a Magyar Súlyemelő Szövetség támogatta anyagilag.

Dr. Muhoray Árpád