A Kelet-Magyarországi TINI bajnokság MÁJUS 25-én sikeresen, jó hangulatban zajlott Debrecenben.

A versenyt reggel 9 órakor kezdtük, majd 10:30-kor megnyitotta a Kovács István a Debrecen Megyei Jogú város diák sportreferense kiemelve, hogy a Debrecen városában a FISZEJ SE által újra van súlyemelés és kiváló versenyzői is az egyesületnek.

Versenyünk helyszíne a CFD CROSS FITNESS terem volt, amit remek verseny helyszínné „varázsoltunk” előző nap, nagyon köszönjük a lehetőséget.

Hálásan köszönöm Nagy Lászlónak a versenybíróság elnökének az egész napos munkáját, továbbá Pósa Tamara, Richter Laura, Kenéz Tünde, Törő András, Földi József és Szabó Mihály országos bíróknak munkájukat.

A TINI bajnokság zökkenőmentesen zajlott, köszönöm az egész napos szólítást, remek vezénylést Kovács Ábel-nak. Kecskés Karina és Papp Napsugárnak köszönöm, hogy mind az 5 versenyen vállalták a verseny titkári feladatot. A lapozóknak Újvári Lajos, Stavarsz Ádám, Gercsák Enikő, és Pataki Máté-nak. Felemelő érzés, hogy ilyen remek fiatalokkal, válogatott versenyzőkkel együtt egy sikeres súlyemelő TINI bajnokságot rendeztünk.

A versenyen 12 egyesület: FISZEJ SE Debrecen, Téglás, Biharnagybajom, Anima Core, Nyíregyháza, Kecskeméti TE, Kazincbarcika, Ózd, Kisújszállás, Békéscsaba, Abaújszántó és Szerencs versenyzői léptek dobogóra. Remélem minden versenyző jól érezte magát.

Minden versenyző kapott ajándékba egy tornazsákot megjelölve a rajta a verseny nevét és dátumát, benne üdítő és csoki szelet, egyedileg szerkesztett oklevelet, érmet, és a serdülő korcsoportnál kupát az abszolút bajnokok.

A TINI bajnokság annyiban különbözik a hagyományos súlyemelő versenyektől, hogy helyből távolt ugranak, és medicin labdát is dobnak a versenyzők, az olimpiai súlyemelés mellett.

Kecskés Melinda

FISZEJ SE elnöke