A Nyíregyházi Vasutas Sport Club volt a rendezője a 2022 évi Kelet-Magyarországi Tini Bajnokságnak, melynek az új Nyíregyházi Atlétikai Centrum létesítmény adott otthont 2022. május 28-án.

A versenyt kiváló körülmények között sikerült megrendezni. A fiatal versenyzők a súlyemeléshez a bemelegítést és a versenyt a súlyemelő és dobóteremben megfelelően berendezett körülmények között tudták végrehajtani. A helyből távolugrást, valamint a medicinlabda dobást a fedett atlétikai csarnokban végezték el a versenykiírásnak megfelelően.

A versenyen 11 egyesület: NYVSC, Téglás VSE, Kecskeméti TE, Abaújszántói VSE, Ózdi SFC, Kazincbarcikai VSE, Szerencs VSE, FISZEJ SE, Békéscsabai SSZSE, Kisújszállási SSZSE, Anima Core SE összesen 52 versenyző lépett dobogóra.

A versenybíróság tagjai Fodor Emese, Burai Luca, Nagy László, Szabolcsi Károly, Törő András voltak. A verseny teljes ideje alatt VIP szolgáltatást biztosítottunk a versenybírók, edzők, valamint a versenyzők számára is. A versenyen a súlycsoportok versenyzői érem és oklevél díjazásban részesültek. A korcsoportok legeredményesebb versenyzői különdíjban részesültek. A verseny teljes ideje alatt orvosi felügyelet volt, sérülés nem történt. A verseny zökkenőmentesen, óvás nélkül zajlott le.

Feri Attila NYVSC- szakosztály elnök