A súlyemelő eddig két olimpián vett részt, Tokióban is szeretne ott lenni
Szeged — Százhatvan kilogramm, három bronzérem a kontinensviadalokon, tizenhat magyar bajnoki cím – Nagy Péter (35) a termetével és az eredményeivel is kitűnik riválisai közül.
A Blikk megnézte, ki lehet a legnehezebb hazai élsportoló, s kiderült, a két olimpiát megjárt súlyemelő adottságaival aligha vetekedhet bárki is.
– A „versenysúlyom” százötvenhét-százötvennyolc kilogramm között van, de most úgy százhatvanat nyomok. Kicsit felszedtem magamra, az edzőtáborban ugyanis elképesztően finomak az ételek – mondta mosolyogva Nagy, aki a válogatottal az áprilisi moszkvai olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készül.
A Szegedi Lelkesedés SK óriása nem akármilyen úton építette fel egyedülálló fizikumát. Elmesélte, minden egy fogadással kezdődött.
– Tizenhat évesen jött egy nagyobb tömegnövelés, amikor nyolcvanhárom kiló voltam. Egy barátommal azzal viccelődtünk, hogy igazi férfi nincs egy mázsa alatt, és fogadtunk, melyikünk éri el előbb. Két év alatt ötvenöt kilót híztam, felmentem százharmincnyolcra. Az esztendők során ahogy jöttek a kilók, úgy lettem egyre eredményesebb. A 2012-es olimpia előtt már százötvenötöt mutatott a mérleg, azóta néhány kilogrammot ingadozik a súlyom – mondta Nagy.
 A ruhavásárlás nagy fejtörést okoz az Eb-harmadik, olimpiai indulásban bízó versenyzőnek /Grafika: Séra Tamás
– Reggelire általában szendvicset eszem, ebédre kétfogásos a menüm, levessel, két-három szelet hússal, rizzsel vagy más körettel. Vacsorára szintén néhány szelet hús kerül az asztalra. Egyébként mindenevő vagyok, nem válogatok, de a kedvencem a polip, ha Spanyolországban járok, ez nem maradhat el. S bevallom, a palacsintára sem vagyok képes nemet mondani.
Elmondása szerint a súlya soha nem okozott gondot számára a hétköznapokban, kivéve, ha inget, pólót, nadrágot kell vennie.
– A ruhavásárlás elég bajos, nem csak a magasságom és a súlyom, de a sportági sajátosságok miatt is. Hasban nem vagyok olyan hatalmas, a combom viszont vastag, úgyhogy a nadrágok valahol mindig szorítanak. Persze, már kitapasztaltam, hol érdemes vásárolnom, honnan rendelhetem meg például a 3-4XL-es pólókat – árulta el Nagy.
A sportoló a méreteihez fogható célokat tűz ki maga elé.
– Az Eb-n szeretnék négyszáztíz kilogrammot emelni. Ha ez összejön, meglehet a harmadik olimpiai szereplés – bizakodott.
Országos csúcstartó
Az ólomsúlyúak (+109 kg) között versenyző Nagy Péter tavaly óta egyeduralkodó a magyar súlyemelők örökranglistáján a tizenhat országos bajnoki címével. Egyéni rekordjai is magukért beszélnek: összetettben 421 kg, szakításban 193 kg, lökésben 233 kg, az utóbbi örökös csúcs is.

Forrás: béikk.hu