SAM_7510  SAM_7618

Zalaegerszegen a ZTE Városi Sportcsarnokában április 23-án került megrendezésre a ZTE által az MSSZ kiemelt versenyeként a zalai súlyemelők nagy hagyományú, évi legfontosabb viadala, az immár  XLVI. Göcsej Kupa.
A versenyt támogatta az MSSZ, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft., a ZTE Súlyemelő Klub, a Zala Megye Súlyemelő Sportjáért Alapítvány, a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése.

A Göcsej Kupa egyrészt csapatverseny volt a 3-3 fős csapatoknak, majd a második fordulóban az egyéni címekért lehetett kor-és súlycsoportonként indulni a női és férfi kategóriákban. A csapatversenyben neveztek 2-2 csapattal a házigazda ZTE és a Tatabányai SC, illetve 1 csapattal a Szombathelyi Haladás, majd az említett egyesületek az egyéni kategória küzdelmeiben kiegészültek a Vállalkozók SE kisbéri súlyemelőivel.
Az ünnepélyes megnyitón Vörös Zoltán, a Zala Megyei Súlyemelő Szövetség tiszteletbeli elnöke, a kupasorozat alapítója köszöntötte a megjelenteket, majd Dobos Imre úr, az MSZ elnökének képviseletében Dr. Muhoray Árpád az MSSZ Masters Bizottságának elnöke üdvözölte a sportvezetőket, sportolókat, a sportszerető zalai közönséget.
A mostani Göcsej Kupa rangját a két hete még Norvégiában, az EB-n szerepelt válogatott versenyzők Zalaegerszegre látogatása adta meg, valamennyi alkalommal nagy ováció fogadta Bazsó Bianka, Gyűrűs Barbara és Molnár Boglárka dobogóra lépését. Rajtuk túlmenően természetesen szinte minden versenyző kitett magáért, a másfél mázsánál nagyobb súlyokhoz érkezve pedig lélegzet visszafojtva várta a közönség a zalaegerszegi Szanati Szabolcs és a tatabányai Király László, mint nagyágyúk egymást követő súlyra menését.
Örvendetes, hogy a versenyben a felnőtt versenyzőkön kívül a mastersek, de 2005-ös születésű serdülők is képviselték magukat, ez utóbbiaknál a bírók érdemjeggyel osztályozták a gyakorlatok minőségét.
A verseny győztese a Göcsej Kupa elnyerője a Tatabányai SC I. csapata lett 926 ponttal, második a Szombathelyi Haladás 918 ponttal, harmadik pedig a ZTE I. csapata lett 853 ponttal. A legeredményesebb férfi versenyzői kupát Király László, a legeredményesebb női versenyző kupát Bazsó Bianka nyerte, egyéniben pedig a legeredményesebb versenyzőként Molnár Boglárka vehetett át szintén kupát az aranyérme mellé.
Összességében egy jól szervezett versenyt láthattunk a zalai megyeszékhelyen, jól hozzájárult a súlyemelősportág népszerűsítéséhez, éles küzdelem alakult ki a csapatok között és az egyéniben is, jó volt látni dobogóra lépni a válogatottakat, és a sok-sok fiatal versenyzőt is, hisz közülük kerülhetnek majd ki a jövő nagy bajnokai.

Dr. Muhoray Árpád