2023. május 21-én vasárnap került sor a ZTE Súlyemelő Klub szervezésében az 53. Göcsej Kupa kiemelt egyéni súlyemelő versenyre Zalaegerszegen a Városi Sportcsarnokban. Az immár több mint fél évszázados nagy hagyományokkal rendelkező kupasorozatot Dr. Muhoray Árpád a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, az MSSZ Masters Bizottságának elnöke, a versenybíróság elnöke nyitotta meg. Átadta a jelenlévőknek Dobos Imre úr, az MSSZ elnöke jókívánságait.

Elmondta, hogy a csodás természeti szépségű zalai tájegységről, a Göcsejről elnevezett kupasorozat 1965-ös elindítása Vörös Zoltán nevéhez, a súlyemelés zalaegerszegi meghonosítójához kötődik.

Köszöntötte a versenyzőket, a sportvezetőket, érdeklődőket, köztük a jelen lévő olimpikonokat, világ- és Európa bajnokokat, Takács Mária MSSZ főtitkárt és Haragos Attila szövetségi kapitányt, Bagócs Jánost, Baranyai Jánost, ifj. Tancsics Lászlót, Papp Pétert, Bódis-Szabó Katinkát. Felhívta a figyelmet a Göcsej Kupa választott idejére, ami összefüggött azzal, hogy előző napon Zalaegerszeg adott otthont a CSB nyugat-magyarországi fordulójának. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város ez évben ünnepelte létrejöttének 776. éves évfordulóját, és javasolta, hogy élvezzék e szép dunántúli város vendégszeretetét.

A versenyre eljöttek számosan a zalaegerszegi közélet szereplői, sportbarátai és ZTE korábbi versenyzői.

A magas színvonalú versenyen 10 egyesület, a Fehérvár Rugby Club, a Haladás VSE, a Kisbér VSE, a Körmendi Impulzus SE, a REAC SISE, a BSE Tata, a MAFC, a Tamási Koppány SE, az Oroszlányi VSK és a házigazda ZTE SK versenyzői léptek dobogóra, akiknek teljesítményét sokszor elismerően tapsolták meg a jelenlévők.

A versenybíróság tagjai Dr. Muhoray Árpád, Koós Veronika, Nagy Péter, Takács Tamás, Papp Péter, versenytitkárok: Lőrinc István, Bányai József és Lőrinc Laura voltak.

Az egyéni versenyen a súlycsoportok helyezett versenyzői érem díjazásban részesültek. A színvonalas küzdelmek után az elért pontszámok alapján a legeredményesebb 3 női és 3 férfi versenyző részesült „Göcsej Kupákban”.

Göcsej Kupa Női eredmények:

1. Ari Éva Olívia Kisbér VSE 117,1127 pont

2. Mikhel Eszter Oroszlányi VSK 115,6628 pont

3. Darabos Jázmin Haladás VSE 86,9569 pont

Göcsej Kupa férfi eredmények:

1. Fenyő Dániel Tamási Koppány SE 348,3806

2. Bunász Gábor REAC SISE 256,2358 pont

3. Prohászka Kristóf MAFC 228,0376 pont

Az érmeket, kupákat Takács Mária az MSSZ főtitkára, Takács Tamás a ZTE SK elnöke, valamint Dr. Muhoray Árpád a versenybíróság elnöke adták át.

Összességében megállapítható, hogy egy jól szervezett versenyt láthattunk, a terem az előírásoknak megfelelően lett berendezve, az orvosi ügyelet, a büfé, az öltözők, a bemelegítő helyiség rendelkezésre álltak, sérülés, óvás nem volt, a versenyzőket végig a nagy küzdeni akarás, köztük 2 országos csúcs-kisérlet jellemezte.

A kiemelt verseny megrendezését Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Súlyemelő Szövetség anyagiakkal is támogatta.

Dr. Muhoray Árpád