BESZÁMOLÓ

 Észak –Európai Nemzetközi súlyemelő edzőtábor és Tudományos Szeminárium
2017.09.04-2017.09.10-ig
Részvevő országok: Belgium, Ausztria, San Marino, Spanyolország, Izrael, Németország, Ukrajna, Lettország , Málta,Horvátország, Görögország és  Magyarország.

A magyar csapat tagjai:
Árva Cintia Andrea serdülő versenyző
Tasnádi Viktória ifjúsági versenyző
Terebesi Adrián serdülő versenyző
Dúl Ádám ifjúsági versenyző
Fekete József edző
Takács Erika edző

A szervezők pontosan tartották magukat a tervezett programhoz.
Az edzőtábor helyszíne Berlintől kb. félórás buszútra volt a volt NDK  egyik legnagyobb felkészítő táborában ( Kienbaum Olympic and Paralympic Training Center for Germany ).
Az első napon különleges dolog nem történt utazás, regisztráció, szobák elfoglalása kétágyas egy emeletes házakban történt.
A második napon  reggel  7 órától  reggeli torna zajlott felhívták az edzők figyelmét a bemelegítés fontosságára a torna levezénylését a EWF edzők és a német edzők irányították és szakszerű bemutatással. 
10 órától edzések folytak délig első hullámban a lányok, utána jöttek a fiúk. Az alap edzéstervet Andruskevics  Eduards lett  EWF edző írta, és mindenkinek segített a gyakorlatok bemutatásával illetve hibák korrigálásával. Jó néhány versenyző készült a Prishtinában megrendezendő U15 és U17 Európa Bajnokságra, ők saját terv alapján edzettek.

15 órától ismét edzések folytak 18 óráig. 
Este 19 órától továbbképzés volt az edzők számára EWF honlapja mit tartalmaz, hogy lehet elérni, edző képzésekről volt szó az előadást,  Colin Buckley az  EWF Képzési és Tudományos Bizottság vezetője tartotta,  Jochhhen Stüber német edző pedig speciális német iskolák létrehozásáról beszélt, ami tulajdonképpen egy sportközpont, ahol a gyerekek tanulnak és a sportolást szakosítva kezdhetik meg (hasonlóan a magyar sportiskolákhoz).
A harmadik napon a reggeli tornát különböző nemzetiségű edzők vezényelték, majd délelőtti edzések zajlottak a technika számítógépes kielemzése mellett. Az EWF edzői és a német edzők maximális segítséget nyújtottak mindenben. A délutáni edzések is lezajlottak, majd este edzői továbbképzés következett, aminek a témája a tökéletes technika fontossága és a technikaelemző számítógépes program részletes megismertetése. Előadók: Colin Buckley, Dr. Jürgen Lippmann.

A negyedik napon szintén reggeli torna délelőtti és délutáni edzés zajlott. Esti edzői továbbképzésen a versenyzőkkel együtt  doppingellenesség előadást hallgattunk meg. Előadó a WADA képviselője volt.
  Hasan Akkus  az EWF főtitkára adta át az okleveleket a versenyzők és edzők részére.


Az ötödik nap a szokásos reggeli tornával kezdődött a nemzetek nyelvén történő számolással, majd délelőtti edzés , amelyet meglátogattak az EWF vezetői. A délutáni edzést mind a lányok, mind a fiúk számára játékos akadályverseny váltotta fel , meg egy két hasizom hátizom gyakorlat megismerése, és gyakorlása. Este edzői továbbképzés helyett a versenyzőknek kvízjátékot szerveztek az ELEIKO cég támogatásával.


A hatodik nap hazautazással telt el.


Röviden összefoglalva különböző nemzetek edzői és versenyzői nem vetélytársakként, hanem társakként viselkedtek egymással szemben. Kölcsönösen segítettük egymást, barátságban jó hangulatban telt el ez az öt nap. Hasznos információk cseréltek gazdát, pozitív véleményünk van az egészről. 
Az ellátás és a szervezés kitűnő volt.

 Kecskemét, 2017.09.26.
                                    Takács Erika edző