Kiemelkedő évet zárhatott volna a Magyar Súlyemelés, de sajnos egy fontos, ami talán a legfontosabb volt nem sikerült ez a három Rió-i kvalifikáció a Houstoni VB-n.
Jól indult az év a 2015 –ös felnőtt EB-n szinte minden versenyzőnk a tíz között volt, de jó volt látni Mikovics Attila ifi VB 5. helyét! A fiatalok végre kiválóan szerepeltek Pákozdi Éva ifi EB teljesítménye (kötekedőknek U15) nem volt váratlan, de Holló Szilárd három ezüstje, sem ami az óta arannyá változott, szintén U15-ben.
Ilyen teljesítmények még nem voltak a Magyar Súlyemelés történetében, ezt koronázta meg Soóky Gergely U23 –as Európa Bajnoki címe, amire több mint egy évtizede nem volt példa.
Sajnos a felnőttek nagy lehetőséget mulasztottak el a VB-n.  Sokat kell fejlődnünk létszámban a sikersportágakhoz képest, és persze eredményekben is. De be kell látni óriási teher az edzőinken, hogy sok sportágban már óvodás korban el lehet kezdeni a sportágat, súlyemelésben ez elképzelhetetlen, ami hátrány. Ennek ellenére vannak tehetséges fiataljaink, akiket meg kell tartani, akkor előre tudnánk lépni. Minden évben megnyeri valamelyik fiatal csapatunk az ORV-t most a lányok, de az először megrendezett Visegrádi Négyek tornáját is megnyertük tehát részsikerek vannak rendszeresen, amit sajnos felül ír az Olimpia, amiben nem vagyunk jók, de az okokat mindenki ismeri, mi nem tudjuk megvalósítani azt a bentlakásos formát, ami  sikerhez vezetett a távoli országokban, mert ha  közvetlen környezetünkben körülnézünk,  akkor ugyan ez a helyzet. Ezért meglepő az egyik nagy  nemzetközi súlyemelő szervezet elnökének kritikája, aminek az okát tudjuk, talán egyszer majd beszélünk is róla de, most nincs itt az ideje. Addig is elfogadjuk az Európai Súlyemelő Szövetség elismerését ahol Antonio Urso elnök úr mindig elismeréssel, szól a magyarokról, nem csak az utánpótlás kiváló eredményeiről, hanem a konferenciákon és továbbképzéseken való aktivitásról is, aminek kézzelfogható eredménye az év elején kapott Eleiko súlyemelő készlet majd most az év végén újabb készleteket kapott a férfi és női válogatott is!.
Valamint felkérték Dr. Krivanek Lászlót az orvos bizottságban való részvételre, ami akár elnöki is lehet, de nem végleges hírek szerint nagy örömmel vennék, ha jelölnénk még valakit valamilyen más fontos pozícióba, valamint a tavaszi kongresszuson veheti át Takács Mária igazgatónő a legmagasabb EWF kitüntetést.      
Nem lennék meglepve, ha Magyarország 2018 vagy 2019-ben Súlyemelő Ifjúsági Európa Bajnokságot rendezne csak azért nem előbb, mert most, mint Olimpia rendezésére pályázó országként semmilyen sportágban nem pályázhatunk rendezésre, de az eddig elbírált pályázatok élnek.
Végezetül szeretném megköszönni az eddigi munkát a versenyzőknek, edzőknek, szakosztály és klubvezetőknek, akik nélkül nincs súlyemelés. Kérek mindenkit bátran, forduljon hozzánk, hogy támogassuk, vagy megbeszéljük gondjaikat. Ma sportágunk támogatása kiváló az előző évekhez képest! Köszönhető ez a MOB sportszakmai bizottságának és a Sportállamtitkárságnak, ahol tisztán látják, hogy az MSSZ –ben kiváló gazdasági munka folyik és az elnökség felelősen, dönt a megítélt támogatásokról.  Végezetül jómagam és az MSSZ nevében megköszönöm azt a sok jókívánságot, amit az év vége alkalmából kaptunk!
 
                Dobos Imre
                    elnök