A válogatott keretorvosa, dr. Krivanek László már dolgozott az Európai Súlyemelő Szövetség (EWF) szakembereként, s minden valószínűség szerint a jövő évtől újfent tagja lesz az EWF orvosi bizottságának.

Hogy nem csupán holmi hivatali optimizmus táplálta remény mondatja ezt velünk, hanem nagyon is valós az esélye a doktor „reaktiválásának”, arra Dobos Imre erősített rá, miután hazatért a moldovai utánpótlás-Eb-ről, Chisinauból.

Az MSSZ elnöke elmondta, hogy kint léte alatt találkozott a moldovai társszövetség első emberével, aki nem mellesleg az EWF elnöke is. Antonio Conflitti pedig kijelentette: támogatja, hogy a magyar szakember visszatérjen az európai szövetség kötelékébe.

„Személyesen tudtam beszélni az EWF elnökével, és ő felkérte orvosunkat, hogy a következő évben, amikor választás lesz, feltétlenül pályázzon, mert nagyon szeretné, ha Laci visszatérne az orvosi bizottságba. Ehhez kell az én javaslatom, és én már a helyszínen igent mondtam az EWF elnökének. Beválasztása sportdiplomáciai szempontból is fontos lenne, azt követően még inkább, hogy a világszövetség, az IWF idei választásán a nyolcadik legtöbb szavazatot kapta, így nem került be a legjobb hatba, ami kellett volna a bizottsági tagsághoz.”

A magunk részéről annyit fűzhetünk mindehhez hozzá, hogy meglepő lenne, ha az elnöki támogatás nyomán dr. Krivanek nem folytathatná ismét az EWF keretei között korábbi, általános elismerés övezte tevékenységét.

Dobos Imre kitért a chisinaui utánpótlás Európa-bajnokság történéseire, a mieink, a négy 17 éves versenyző szereplésére is. Hangsúlyozta, hogy Moldováról csupa jót tud mondani, nagyszerű házigazdának bizonyult, kitűnő volt az Eb-rendezés, a súlyemelők elhelyezése, az étkeztetés, majd így folytatta:

„Csapatunkból mindenki hozta, amit vártunk tőle, hiszen jó helyezéseket értek el, két negyedik, egy hatodik és egy hetedik helyezés a mérleg. Külön is kiemelendő Nagy Zsolt dobogó közeli teljesítménye, hat országos csúcsa, de két magyar korosztályos rekordot ért el a súlycsoportjában hetedikként zárt Tyukodi András is. A hatodik helyet megszerző Lepkó Bence egyéni csúcsot csinált, a csapat egyetlen hölgytagja, Fábián Léna pedig úgy lett negyedik, hogy megközelítette eddigi legjobbját. Szóval valamennyiüknek kijár a dicséret.”

Az MSSZ-elnök elmesélte, hogy fellépése előtt Nagy Zsolttal külön is szót váltott.

„Amikor beszéltünk, nagyon bizakodó volt, én pedig követendő példának állítottam elé Nagy Pétert, aki a versenyein sokkal többet tud kihozni magából annál, mint amennyit előtte edzésen teljesít. Zsolt azt mondta: úgy érzi, neki is megy ez, s valóban, látványosan bizonyított fél tucat országos csúcsával.”

Jancsó Kornél