Nagyon színvonalas súlyemelő versenyeknek adott otthont Zalaegerszeg az ez évi tavaszi idényben.
Május 11-én szombaton került megrendezésre a zalai megyeszékhelyen a  2019. évi Abszolút csapatbajnoki selejtező. A versenyt Dobos Imre az MSSZ elnöke nevében
Dr. Muhoray Árpád az MSSZ Masters Bizottság elnöke nyitotta meg, egyben átadta Takács Mária MSSZ főtitkár üdvözletét a versenyzőknek. A nyugat-magyarországi CSB viadalán 9 ötfős csapat mérettette meg magát, köztük a házigazda ZTE-SK. Az országban két helyen megrendezésre került selejtezőből a legjobb nyolc csapat jut be a decemberi döntőbe.
2019.05.12-én vasárnap a ZTE Súlyemelő Klub szervezésében került sor a 49. Göcsej Kupa kiemelt egyéni és Területi Minősítő súlyemelő versenyre a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. Az egy év híján fél évszázados nagy hagyományokkal rendelkező kupasorozatot annak alapítója a ZTE Súlyemelő Klub örökös tiszteletbeli elnöke Vörös Zoltán nyitotta meg. A kétnapos versenyre eljöttek számosan a zalaegerszegi közélet szereplői, sportbarátai és ZTE korábbi versenyzői. A magas színvonalú versenyeken 12 egyesületből a felnőtt és utánpótlás magyar súlyemelő válogatott több tagja is részt vett, akiknek teljesítményét elismerően tapsolta meg a teltházas közönség.
Kihasználva a rendezés lehetőségét vasárnap délután a Göcsej Kupa után a ZTE SK még egy területi minősítő versenyt is rendezett, teljessé téve a súlyemelő sportág iránt elkötelezett zalai közönség érdeklődésének kielégítését.
Eredmények:
Nyugat-magyarországi csapatbajnoki selejtező:
  1. hely: Haladás VSE 1092,37 ROBI pont
  2. hely: Oroszlányi VSEE 891,33 ROBI pont
III. hely: BSE Tata 786,61 ROBI pont
ZTE Súlyemelő Klub versenyzői az alábbi eredményeket érték el:
Göcsej Kupa:
Varga Kristóf jun. 73 kg-os súlycs: 178 kg (83, 95) I. hely
Papp Péter fel. 61 kg-os súlycs: 173 kg (75, 98) I. hely
ifj. Takács Tamás fel. 73 kg-os súlycs: 200 kg (95, 105) II. hely
Területi Minősítő:
Nátrán Álmos fiú 73 kg-os súlycs: 87 pont I. hely
Varga Martin Csongor serd. 61 kg-os súlycs: 133 kg (63, 70) I. hely
Simon Viktor serd. 81 kg-os súlycs: 87 kg (40, 47) I. hely
Kárász Kristóf jun. 67 kg-os súlycs: 111 kg (50, 61) I. hely
Az egyéni versenyen a súlycsoportok 1-3 helyezett versenyzői érem díjazásban részesültek. A Göcsej Kupa legjobb három férfi versenyzője: Kajáry Tibor Baranyai SE, Mészáros Mátyás Vállalkozók SE, Szijártó Szabolcs Haladás VSE és női indulók közül: Gyűrűs Barbara Haladás VSE, Oláh Natália Oroszlányi VSEE, Gerőj Lilla Haladás VSE versenyzők külön serleget (ROBI pontszámítás alapján) vehettek át.
A legjobb zalai versenyzőnek felajánlott kupát ifj. Takács Tamás kapta.
Az érmeket, elismeréseket Takács Tamás a ZTE SK elnöke, valamint Vörös Zoltán nyújtották át.
A kiemelt verseny megrendezését Zalaegerszeg Város Önkormányzata és a Magyar Súlyemelő Szövetség támogatta anyagilag.
A ZTE-SK súlyemelői június 14-16 között Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban az 55. Alpok-Adria Kupa sorozaton képviselik hazánkat.
                       Dr. Muhoray Árpád