A sportolólányok eltérő testalkata miatt változtattak az olimpiai formaruhákon, tudtunk meg a MOB-tól. Az Olimpiai Bizottság szerdai posztunk miatt keresett meg minket. Ebben riadtan mutattunk rá, hogy miközben a korábbi fotókon izgalmas, a világban is értelmezhető ruhákban flangáltak a sportolók, a ruhapróbán már mintha Váci utcás folklórdresszeket húztak volna magukra.

fd

 

Fotó: Huszti István (Index) / Illyés Tibor (MTI

 

 

 

"Ezek ugyanazok a ruhák, amelyeket a különböző sportolók alkata szerint kicsit módosítottak" – magyarázta a MOB munkatársa. "Korábban nem vették figyelembe a sportolónők eltérő testalkatát. Most viszont gondoltak arra, hogy például egy ujj nélküli, karcsúsított ruha nem néz ki olyan jól egy súlyemelőn, mint egy vékonyabb sportolón. Ezért kapott például a női ruha egyeseknél ujjat, vagy változott a derék kialakítása."

Mindez nem magyarázza persze, hogy miért vannak apró eltérések a korábbi és a most bemutatott ruha mintájában. Ha van ideje, karikázza be képernyőjén a négy apró különbséget, majd használjon kíméletes képernyőtisztítót.

EDIT: Most jelezték a sportrovatból, hogy az olimpián nem is indul magyar súlyemelőnő. A MOB előrelátása, hogy amennyiben valamelyik súlyemelőnő magyar állampolgárságot szerezne közben, akkor egyből lesz szuper ruhája.

FÖLDES ANDRÁS