A Kormány 170/2020.(IV.30.) Korm. rendelete május 4-től engedélyt ad a sportegyesületek által szervezett edzéseken való részvételre. Ezek alapján a kialakult közegészségügyi helyzetben az MSSZ a keretorvossal együttműködve a következő ajánlásokat teszi az egyesületek felé az edzések újraindítására vonatkozóan:
 1. Mindenkivel ajánlott aláíratni a mellékelt tájékoztatót, mely alapján a saját felelősség terhe alatt vesz részt a sportoló (kiskorúaknál: szülői aláírás) az edzéseken. Ezt az edzőnek meg kell megőrizni.
 2. Mindenkinek heti rendszerességgel ki kell töltenie a mellékelt Nyilatkozatot („Epidemiológiai kérdőív”) is, amely magába foglalja a napi kétszeri testhőmérséklet mérést. Ezt a súlyemelő, vagy kiskorúak esetén a szülő méri és dokumentálja.
 3. Minden sportoló érvényes sportorvosi engedéllyel (alkalmas / versenyezhet) rendelkezzen.
 4. A dobogón ajánlott ugyanazzal a rúddal ér tárcsával végezni az edzéseket a járványügyi intézkedések feloldásáig. Minden sportolót követően a rudak és a tárcsák kerüljenek fertőtlenítésre.
 5. A súlyemelők távolsága egymástól legalább 5 méter
 6. Az edzések után a lehető leghamarabb el kell hagyni az edzés helyszínét, kerülni kell a közelséget az edzésen és az öltözőben is.
 7. Ajánlott az edzések résztvevőinek, hogy családján (otthona) és az edzésen kívül más közösségbe ne járjon a járványügyi intézkedéseket betartva.
 8. Fordítsanak nagy figyelmet a kézmosásra, az edzőruházat (cipő, melegítő, stb.) tisztaságára, edzések után ajánlott az otthoni fürdés és kötelező a sporteszközök fertőtlenítése.
 9. A 65 évnél idősebb edzőket, kollegákat továbbra is fokozatosan óvjuk, és lehetőleg szerint mentesítsük őket a közvetlen munkától.
 10. Ügyeljünk kézfertőtlenítők elhelyezésére, azok használatára hívjuk fel a sportolók figyelmét; Súlyemelő cipő vagy váltó cipő használatát fokozottan követeljék meg.
 11. A nemzetközi súlyemelő versenyeket az EWF és az IWF változtatásai alapján tarják meg. A hazai versenyek megtartása a kialakult helyzethez igazodva a keretorvossal és az Edzőbizottsággal egyeztetve kerül későbbiekben lebonyolításra

  Letölthető dokumentumok:


TÁJÉKOZTATÓ SÚLYEMELŐK / SZÜLŐK RÉSZÉRE.doc

EPIDEMIOLÓGIAI KÉRDŐÍV COVID-19 JÁRVÁNY ALATT.doc

Budapest, 2020. május 8.                            Magyar Súlyemelő Szövetség