A magyar súlyemelő válogatott csapat a 2016.09.23-25 között vett részt a  
2016.évi Visegrád 4 Kupa elnevezésű nemzetközi versenyen. A verseny
helyszínének a Csehországi Prága adott otthont.
 
A magyar küldöttség 6 fő versenyzőből és 3 fő vezetőből állt.
 
Csapatvezető: Márkus Erzsébet                                                          cseh
Szövetségi Kapitány: Gyurkovics Ferenc
Szövetségi edző: Haragos Attila
Versenyzők névsora:
 
Nők:
  1. Bazsó Bianka női felnőtt
  2. Jung Beáta női felnőtt
  3. Polgár Mirijam női junior
 
Férfiak:
       1.     Kiss Attila férfi felnőtt
       2.     Soóky Gergely férfi felnőtt
       3.     Kmegy Máté férfi junior
 
visegradi-4-cup
A csapat autóbusszal utazott Prágába a versenyre. Útközben egy közös ebéddel hamar összekovácsolódott a csapat. A szállásunkat kora délután vettük át, mely mindenben megfelelt a számunkra. Az regisztrálást követően valamennyien ajándékcsomagot kaptunk, melyben egyforma sapka és póló volt mindenkinek a verseny lógójával ellátva. Délutáni programokon vettünk részt, illetve egy kis átmozgató edzésre is sor került. A technikai értekezlet 18.00-kor volt, itt ismertették a verseny pontos menetét. Tájékoztatást kaptunk arról, hogy a V4 verseny tavaly teszt, illetve próba verseny volt. Az idei évben került először hivatalosan megrendezésre. Ez volt az I.Visegrád Kupa.
A verseny pénzdíjas volt, így Jung Beáta I. helyezett versenyző 150 eurót nyert. Az első nap egy jó hangulatú közös vacsorával zárult.
Szombaton, 24-én a versenyzők mérlegelése 9.00 órakor kezdődött. A versenyre ezek után 11.00 órakor került sor. Először a női mezőny, majd a férfi mezőny versenyzett le. Az eredményhirdetés ezek után következett. Versenyzőink remekül szerepeltek, s a magyar csapat összességében a 2. helyet szerezte meg. A helyezéseket sinclair pontszámítás alapján számították ki.
Eredmények: Csapatban: 2. hely
Ez a helyezés különösen értékes mivel ezt a második helyet tartalékosan Nagy Péter nélkül szerezte meg a csapat, vele minden számítás szerint első helyen végeztünk volna.
 
Márkus Erzsébet
csapatvezető