BLIKK   EXTRA  AJÁN  TAMÁS  DOPPINGMINTA   SÚLYOS   VÁDAK

Aján Tamás szerint lejáratókampány zajlik ellene /Fotó: PZ
Aján Tamás szerint lejáratókampány zajlik ellene /Fotó: PZ

Budapest — Újabb elképesztő vádat fogalmaztak meg Aján Tamással (81) szemben. A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnöki posztjáról áprilisban leköszönő sportvezetőről az Inside The Games nevű portál azt állítja, hogy információi szerint Aján doppingminták eltüntetésében is szerepet vállalhatott, a portál szerint 130 minta (!) vált köddé a közbenjárásával.

Most viszont szinte tömeges manipulálással vádolják. A portál szerint az IWF budapesti központjának közbenjárásával rejtették el a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) munkatársai elől az említett mintákat, amelyek között többévesek is vannak, de a legfrissebbeket 2019-ben, alig egy éve vették le a sportolóktól… A legtöbb azokban az időkben tűnt el, amikor a súlyemelésnek még az olimpiai státusza is veszélybe került a sok doppingeset miatt.
Aján Tamás vasárnap arról beszélt a Blikknek, szerinte mindez csak kitaláció.
A következő majd az lesz, hogy a koronavírus-járványért is én vagyok a felelős” – fogalmazott ironikusan a sportvezető, aki szerint „csak” lejáratókampány zajlik ellene. „A legújabb hír is összeesküvés, amely teljes mértékben hamis. Semleges antidoppingcsoport végezte az irányítást, amelyet jogász vezetett. Ők választották ki, melyik sportolót mikor, hogyan ellenőrzik. A munka akkreditált WADA-laboratóriumokban zajlott.”
Aján továbbra is úgy véli, mondvacsinált okok alapján be akarják sározni.
A német ARD korábban arról számolt be, a nemzetközi szövetség saját vizsgálata is állította, a szervezet keretein belül 41 eltussolt ügyet és 10 további potenciális manipulációt tártak fel. Állítólag az is kiderült, hogy Aján magának utalt ki 356 ezer eurót (125 millió forint) azután, hogy erre már nem volt jogosultsága.
Forrás: blikk.hu