dr-ajan-tamas-a-nemzetkozi-sulyemelo-szo-500x503      dobos-imre-mssz
Dr. Aján Tamás IWF elnök kezdeményezésére egy rendkívül jó hangulatú megbeszélésre került sor, mely egy kiváló kávé elfogyasztása mellett zajlott.
Közösen áttekintették a Magyar Súlyemelés helyzetét és megállapították, hogy a jövőre vonatkozó tervek kiválóak, de fontos a további állami szerepvállalás.
Megállapították, fontos a 20-50 évvel ezelőtt épült súlyemelő termek felújítása, az eszköz ellátás javítása.
Egyet értettek abban is, hogy kiváló az MSSZ azon elképzelése, hogy a tömegsportosítás helyett egy „elit” sportág létrehozása a cél melynek az éremtermelő képessége az egyik legnagyobb a világon.
Egyet értettek abban is, hogy az az elképzelés miszerint 30 kiválasztott versenyzővel 10-15 edzővel rövid idő alatt jelentős eredményeket lehetne elérni természetesen a megfelelő feltételek biztosításával ez nem álom!
Egyet értettek abban is e terv megvalósításához a kiemelt sportágak támogatásának töredéke elegendő, hiszen a most rendelkezésre álló és egyre emelkedő támogatás mellett 40 ember részére csak havi 8-10 millió forint ösztöndíjat kellene biztosítani, ami elegendő lenne a versenyzők és edzők megfelelő motiválására, ami éves szinten kb 100-120 millió forint.
Egyet értettek abban is, hogy folytatni kell a Tatai edzőtáborban folyó munkát, de megjegyezték, hogy ez is csak megfelelő anyagi motiváltság mellett lehet eredményes.
Az IWF elnöke nagyszerű gesztussal felajánlotta segítségét, hogy első lépésként súlyemelő készletekkel támogassa az elképzelt nemzetközi szintű munkát.
Végül még egyszer leszögezték a súlyemelés megérdemelné a kiváló múltja és a jelen olimpiai 10. helye alapján, hogy a kiemelt szövetségekhez hasonló támogatást kapjon, hiszen a Riói Olimpián legalább 6-7 kiemelt szövetséget előzött meg lényegesen alacsonyabb támogatással nem beszélve arról a kb. 20 szövetségtől, amelyik ki sem jutott az Olimpiára.
Legnagyobb egyetértés mutatkozik abban is, hogy a MOB –al és a Sportállamtitkársággal kialakított kiváló kapcsolatot meg kell őrizni, hiszen csak köszönet jár a folyamatosan emelkedő támogatásokért, és ha a Budapest 2024 program megvalósul, akkor a súlyemelés is a napos oldalra kerülhet.
Dr. Aján Tamás zárásként leszögezte egyetért az új szakmai stábbal és elképzeléseivel szerinte Gyurkovics Ferenc és Likerecz Attila személye garancia a sikeres szakmai munkára.

                     MSSZ