Tizennyolcan kezdtük el délelőtt 11-órakor a városi önkormányzat tanácstermében a továbbképzést. Fekete László vezető edző, és Sáfián Ádám, a város sportágunkat messze menően támogató polgármestere biztosítottak méltó helyet a találkozásra.

A köszöntések és a szükséges adminisztráció után először a szabálykönyv bírókra vonatkozó részeit beszéltük meg. Ezt követte az IWF 2019-es szabály változtatásának ismertetése, amit Budapesten Fábik Bélától hallottunk. A harmadik részben egy nyolc fős képzeletbeli verseny tájékoztató bírói szólító feladatait oldották meg papíron a jelenlévők. Végül levetítettem a Máthé József által Budapesten bemutatott gyakorlatokat, értékelték, véleményezték a meghozott bírói döntéseket a jelenlévők.

A pontosan két órás megbeszélés mindenkit szólásra, véleményezésre késztetett, valamennyien hasznosnak ítéltük meg a találkozást.

Azzal zártunk, hogy polgármester úr, és Fekete László elkalauzolt bennünket az éppen átadás előtt álló új edzőterembe, ahol a négy új edző dobogó, a súlyzó készletek, öltözők, mosdók, melegítő konyha az eddigiektől is jobb körülményeket biztosítanak majd a szántói, és környékbeli súlyemelő fiatalok számára.

 

2020.02.02                                                     Réz Attila továbbképzést vezető versenybíró