A Nyugat-Magyarországi TINI Bajnokság rendezője a Haladás VSE volt, mely a versenynek a Tóth Géza súlyemelő teremben adott otthont a Haladás Sportkomplexumban 2022. május 28-án.
A versenyt kiváló körülmények között sikerült lebonyolítani. A versenyhelyszín és a bemelegítő helység is megfelelt a versenykiírásnak. A helyből távolugrás a futófolyosón történt, a medicinlabda dobás pedig a csarnok mellett az udvaron elkerítve zajlott, szintén a versenykiírásnak megfelelően.
A versenyt Hencz Kornél a VMSSZ Elnöke, a MSSZ Szakmai Alelnöke nyitotta meg és köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően a megnyitót a Haladás VSE támogatott Break szakosztálya színesítette a bemutatójával. Márkus Erzsébet a Haladás VSE Súlyemelő Szakosztály Vezetője, a Haladás VSE elnöksége nevében megköszönte Krutzler Eszter olimpiai ezüstérmes versenybíró több éves kiváló és Hencz Kornél áldozatos munkáját, melyet a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség elnökeként végzett és jó kívánságát fejezte ki.
A színvonalas versenyen nyolc egyesület,-Haladás VSE,-Oroszlányiak VSK,-Győri AC,-Tatabánya SC,-Tamási Koppány SE,-Vállalkozók SE,-Fehérvár RC,-Baranyai SE harminc versenyzője lépett dobogóra. A nézőtérről a szülők, hozzátartozók lelkesen buzdították és ismerték el a versenyzők teljesítményét, eredményeit és egyéni csúcsaikat.
A versenybíróság tagjai Takács Tamás, Lőrincz István, Krutzler Eszter, Nagy Péter, Szijártó Szabolcs, Boros Viktória és Gyürüs Barbara voltak.
A verseny teljes ideje alatt VIP szolgáltatást biztosítottunk versenybíróink és edzőink részére, vendégeink pedig a büfé szolgáltatást vehették igénybe.
A versenyen a súlycsoportok versenyzői érem és oklevél díjazásban részesültek.
A küzdelem során a korcsoportok legeredményesebb versenyzői különdíjban részesültek.
Kölyök/Lány korcsoportban: Abszolút 1. hely Farkas Blanka, Vállalkozók SE
Lány korcsoportban: Abszolút 1.hely Mikhel Panka, Oroszlányiak VSE
Serdülő Női korcsoportban: Darabos Jázmin, Haladás VSE
Fiú korcsoportban: Rózsavölgyi Benedek, Haladás VSE
Serdülő Férfi korcsoportban: Berényi Botond, Baranyai SE
A verseny teljes ideje alatt orvosi felügyelet volt, sérülés nem történt.
A díjakat Bokor Zsolt a Haladás VSE Szakmai Igazgatója, Hencz Kornél a VMSSZ Elnöke és a MSSZ Szakmai Alelnöke adták át.
A verseny lefolyása zökkenőmentes volt, óvás nem történt.

HVSE