Nagy Péter, a Rióban rajthoz álló egyetlen magyar súlyemelő megtisztelőnek tartja, hogy az amerikai hírügynökség a várható aranyérmesek közé sorolta, de az ólomsúlyú versenyző nem gondolja, hogy nyerhet kategóriájában a péntektől zajló ötkarikás játékokon.
A szegediek 30 éves óriása, aki a magyar csapat utolsó egységének tagjaként augusztus 10-én kel útra Brazíliába, előbb meglepődött, majd jót mosolygott, amikor arról olvasott, hogy az AP jövendölése szerint az öt riói magyar győztes egyike ő lesz.
"Jólesik, hogy olimpiai bajnoknak jósolnak, de a realitás azt mondatja velem, hogyerre vajmi kevés az esélyem – mondta Nagy Péter, aki leszögezte, hogy akadnak nála jobbak a +105 kilósok súlycsoportjában.
Az országos csúcs éppen elég
"Úgy gondolom, hogy az már jó szereplésnek számítana részemről, ha ott lennék a legjobb tízben. Amennyiben sikerül országos csúcsokat elérni, mert ez a célom, ígyösszetettben meg tudom dönteni a 425 kilós magyar rekordot, a nyolcadik helyen végezhetek. Ez már pontszerzést jelentene" – mondta.
Nagy, aki a 2012-es londoni ötkarikás versenyeken 11. lett, és a riói a második olimpiája, elégedett a felkészülésével, és jelenlegi állapota bizakodással tölti el.

Nagy Péter egy nagy súly alatt

Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

"Jó erőben vagyok,a 157 kiló körüli testsúlyomis rendben van. Az idén szerencsére elkerültek a sérülések, és remélem, a hátralevő napokban sem zavarja meg semmi a munkát" – jelentette ki a jogász végzettségű súlyemelő.
Hiába hullanak
A felvetésre, hogy a nagy ellenfelek egyike, a végső sikerre is esélyes Ruszlan Albegov nem indulhat Rióban, miután a sportág nemzetközi szövetsége az összes orosz súlyemelőt eltiltotta a részvételtől, Nagy Péter így reagált:
"Egyfelől tény, hogy Albegov kényszerű távolmaradásával egy aranyérem-várományos, sportágunk egyik nagy ikonja hullott ki, másfelől adott esetbenegy hellyel előbbre kerülheteka végső összetett sorrendben" – így a magyar versenyző, akit különösebben nem izgatnak a Brazíliából érkező, olykor riasztó hírek a különféle vírusokról, vagy éppen a bűnözési hullám erősödéséről.
"Szegény anyukám éppen eleget izgul helyettem is, nehogy valami terrorakció vagy fertőzés bekövetkezzen az olimpia alatt. Én nyugtatni próbálom, a magam részéről egyáltalán nem aggódom, hogy bármi baj lehet Rióban" – szögezte le.
Az olimpia súlyemelőversenyei augusztus 6-án kezdődnek, Nagy Péter a sportági viadalok zárónapján, augusztus 16-án lép dobogóra.