Az idei évben is elindult a nemzetközi súlyemelő edzői képzés a TF-en Prof.dr. Szabó S. András vezetésével és Máthé Gabriella koordinálásával.
Ezen a három hónapos kurzuson egy londoni olimpiai bajnok is részt vett Salimi Behdad Kordasiabi személyében Iránból, de a másik két hallgató is jeles korábbi eredményekkel büszkélkedhet. Sefiya Onubaye Nigériából Afrika bajnok, míg
Apollos Saeg a Salamon szigetekről Óceánia bajnoka.
Az elméleti képzések mellet, versenyeket és edzéseket kellett megtekinteniük a hallgatóknak, amit ebben az évben két budapesti és két vidéki klubban tettünk meg.
Jártunk a Testvériségnél és a REAC-nál, majd Ózdon és Szombathelyen tettünk látogatást megtekintve a utánpótlás szorgalmas edzéseit.
Ezúton köszönjük Magát János és csapata, Takács Mária főtitkár asszony és Haragos Attila szövetségi edző és csapata, Fekete József -Fodor Emese és csapata és Márkus Erzsébet – Hencz
Kornél – Ligeti Ferenc és csapata nagyon szívélyes fogadtatását és a versenyzőik szorgalmas és példamutató edzés munkáját.
( A felsorolásban a kronológiai sorrendet vettem alapul, tehát a felsorolás sorrendjében tettük a látogatásunkat a klubokban.)
Mindenhol nagy tisztelettel fogadták a külföldről érkezett edzőket, és kölcsönösen adták át egymásnak tapasztalataikat a versenyzők, edzők, klubvezetők.
Két versenyen voltunk: Ászáron, az U15-U17 Országos Bajnokságon és Oroszlányban a felnőtt Magyar Bajnokságon. Ez utóbbi verseny egyben nemzetközi versenybírói vizsga lebonyolításának is színteret biztosított.
A Nigérai Súlyemelő Szövetség ugyanis kérelmezte az idei kurzuson résztvevő edzőnőjük, nemzetkőzi bírói vizsgázási lehetőségét.
Természetesen megtettünk ebben az ügyben is minden tőlünk telhetőt és Sefiya Onubaye sikeres vizsgát tett nálunk.
Ilyen felkérésre eddig nem volt példa a ICC (International Coaching Course) keretein belül.
Köszönet ezért a Magyar-és a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség rugalmas és segítőkész hozzáállásának és a vizsgát lebonyolító versenybíróknak, Máthé Józsefnek és Fábik Bélának.
A mai nappal lezárult az edzőképző tanfolyam és kézhez kapták az oklevelüket a hallgatók, akik holnap már el is utaznak haza.
A TF és az edzők részéről is sikeresnek és eredményesnek bizonyult az idei program.