Keményen bírálta a Magyar Súlyemelő Szövetséget az Eb-bronzérmes Nagy Péter.

A 36 éves sportoló közösségi oldalán fakadt ki, mivel a vezérkar nem támogatta jelölését a nemzetközi szövetség (IWF) sportolói bizottságába. A háromszoros olimpikon elárulta, már tavaly is pályázott, s bevállalta volna, hogy saját költségén utazik a kongresszusra – Dobos Imre elnök akkor aláírta a jelentkezési lapját, az elnökség mégis leszavazta. „Egy évvel később ugyanezt már nem tudta megtenni, mondván, az elnökséggel nem megy szembe. Mi változott egy év alatt? Ki tudhatja” – írta Nagy, hozzátéve, nemrég a Gerevich-ösztöndíját neki csökkentették a legnagyobb mértékben.

– A személyemmel lehet a probléma, mert nem az vagyok, aki beáll a sorba, vállalom a véleményemet. Szeretnék a sportágban maradni a pályafutásom végeztével is, úgy érzem, az eredményeim alapján, egy jogi diplomával alkalmas vagyok a feladatra. Többször próbáltam jelöltetni magam, de ebben csak hátráltatnak – tette hozzá a Blikknek Nagy.

Dobos Imre elnök lapunknak megvédte a szövetség döntését, kijelentve, Nagy esetében önjelöltről van szó.

– Májusban az IWF volt sportigazgatóját, Ádámfi Attilát jelöltük, akiből alelnök lett, Takács Mária az edzői, Krivanek László az orvosi bizottságba került be. Ezzel szemben Péternek milyen esélye volt olimpiai, vb- és Eb-győztesek ellenében bekerülni? Azt pedig hiába mondja, hogy anyagi felelősséget vállal, ha írásba már nem adja – magyarázta a sportvezető, s a Gerevich-ösztöndíjak kapcsán hozzátette, azokról az edzőbizottság javaslata alapján döntenek.

A sportal.hu utolérte Takács Máriát, a szövetség főtitkárát is, aki Nagy Péter felvetéseire a következő válaszokat adta.

„A versenyző semmiféle hivatalos utat nem tartott be jelöltetése kapcsán. Az MSSZ Sportolói Bizottságát sem tájékoztatta. Önjelöltként kívánt indulni. Normális esetben a szövetség felkérésére alapján lehet jelölni valakit. A mai napig a sportolót minden kontinentális és világversenyre, továbbá a világkupákra is utaztatta a szövetség. “Buli és sörversenyekre” nem finanszírozza a szövetség az utazási költségeket továbbra sem.”

Forrás: sportal.blikk.hu