Messzi István Emlékverseny

  1. augusztus 3

Beszámoló

Kecskemét látta vendégül a minősítéssel rendelkező súlyemelőket a Messzi István Emlékverseny keretében, mely tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre. A kiemelt versenyre 106 fő nevezés érkezett, de a zavartalan lebonyolítás érdekében  85 fő induló léphetett dobogóra.
A felnőtt válogatott részére válogató verseny volt világbajnokság előtt, az U20 és U23 korosztály részére pedig felmérő volt az európbajnoki felkészülésben.
A verseny színvonalát emelte, hogy a spanyol La Coruna egyesülete elfogadta meghívásunkat és hat versenyzővel –köztük az ifjúsági világbajnok Blanco Irene – vettek részt a versenyen.
Az Emlékversenyt Bogasov István Kecskemét Megyei Jogú Város Sportmunkacsoport elnöke nyitotta meg és köszöntötte a versenyzőket.
 
 
Köszöntőjében kifejezésre jutatta örömét, hogy Kecskemét látja vendégül az ország legjobb súlyemelőit. Ezt követően megemlékezett Messzi István olimpiai ezüstérmes sportolóról és köszöntötte István családját. Befejezésként eredményes és sikeres versenyzést, küzdelmet kívánt a sportolóknak.
Az Emlékverseny fővédnöke Dobos Imre a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, bemutatta Árva Cintiát (Kecskeméti TE) ifjúsági olimpiai negyedik helyezett és Boros Viktória (Haladás VSE) U15 és U17 európabajnoki érmes versenyzőket a közönségnek és példaképként a többi versenyzőnek, hogy kemény munkával milyen szép eredményeket lehet elérni a súlyemelő sportágban.
A rendezvényen öt verseny került lebonyolításra.
Korcsoportok legjobbjai:
Serdülő: Fekécs Szilárd (Békési TE) és Szalai Lili (Oroszlány VSEE)
Ifjúsági: Fenyő Dániel (Tamási Koppány SE) és Árva Cintia (Kecskeméti TE)
Junior: Holló Szilárd (Kazincbarcika VSE) és Mitykó Veronika (Békéscsaba)
Felnőtt: Nagy Péter (Szeged) és Szuromi Tímea (BKV Előre)
Az Emlékverseny színvonalát mutatja, hogy serdülő és ifjúsági korcsoportban Fekécs Szilárd (Békési TE) tizenegy, Árva Cintia (Kecskeméti TE) és Szalai Lili (Oroszlányi VSEE) négy, valamint Sotkó Sarolta (Abaújszántó) egy alkalommal írta át az országos csúcsot.
Sajnos a versenyen sérülés is történt, Kmegy Máté (Kecskeméti TE) könyöke kificamodott, kórházban sikerült ellátni. Dobos Imre Elnök Úr gyors intézkedésének, Gyurkovics Ferenc és Dr. Krivanek László közbenjárásának köszönhetően Mátét fogadta a Sportkórház és megkezdődött a rehabilitációs kezelés.
A Magyar Súlyemelő Szövetségnek köszönhetően a verseny ELEIKO versenydobogón és öt Eleiko bemelegítő dobogón lett megrendezve. A verseny ELEIKO és ZKC súlyzó készleten zajlott.
A bemelegítő rész a versenydobogó mögött került elhelyezésre, visszajelzések alapján mindenki pozitívan értékelte a módosítást.
Versenybírók létszáma megfelelő volt, részükre az ellátás biztosítva volt.
Versenyzők díjazása a versenykiírásnak megfelelő volt, Messzi István Emlékversenyen súlycsoportonként I-III. helyezett érem, korcsoportonként a legjobb versenyző (robi pont alapján) serleg díjazásban részesült.
A Kecskeméti TE köszöni, hogy lehetőséget és támogatást kapott a Messzi István Emlékverseny magas színvonalú megrendezésére.
Kecskemét, 2019. augusztus 6.
Bálint Csaba
 vezetőedző