1. GÖCSEJ KUPA SÚLYEMELŐ VERSENY

Zalaegerszegen a ZTE Városi Sportcsarnokban április 28-án került megrendezésre az MSSZ kiemelt versenyeként a zalai súlyemelők nagy hagyományú viadala, az immár 48.  Göcsej Kupa.

Az MSSZ versenynaptárában szereplő versenyt támogatta az MSSZ, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megye Súlyemelő Sportjáért Alapítvány.

A nagy érdeklődésre számot tartó versenyt megtisztelte jelenlétével Balaicz Zoltán úr, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere. Az ünnepélyes megnyitón a viadalt Dr. Muhoray Árpád az MSSZ Masters Bizottság elnöke, a ZTE masters versenyzője nyitotta meg, köszöntötte a Polgármester Úr mellett a most versenyzőként jelen lévő Takács Mária MSSZ főtitkár asszonyt, Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes súlyemelőt, Fábik Béla urat az MSSZ Bíró Bizottság elnökét és Takács Tamás urat a ZTE Súlyemelő Klub elnökét, a versenyzőket, szurkolókat, érdeklődőket. Jelen volt Varga József úr is, aki mint a zalai súlyemelők lelkes támogatója eddig mind a 48 kupaversenyen jelen volt, és Vörös Zoltán úrral, a Zala megyei súlyemelés megalapítójával együtt kezdeményezték 48 éve az MSSZ-nél a Göcsej Kupa megalapítását.

A Göcsej Kupa a kiírás szerint egyéni verseny volt, melyre a Szombathelyi Haladás, a REAC SI, a BKV Előre a Kisbéri Vállalkozók SE  és a házigazdák, a ZTE SK versenyzői neveztek, mindösszesen 10 hölgy- és 13 férfi versenyző. A versenynap második részében pedig megrendezésre került a Területi minősítő verseny, melyen szintén nagyszámú, 23 fő versenyző lépett dobogóra, köztük nagy sikerrel szerepeltek a legfiatalabbak is, akik még osztályzatot kaptak gyakorlataikra értékelésként.  A súlycsoportonkénti helyezettek érem elismerésben, a Sinclaír pontszámok szerinti eredményességi számítással rangsorolva pedig az első 3 női- és férfi  versenyző Göcsej Kupa elismerésben is részesült.

A kupával kitüntetett legjobbak női versenyzők:

  1. Gyűrűs Barbara HVSE 190,012 pont
  2. Takács Mária REAC SI 179,894 pont
  3. Schrőter Petra HVSE 177,885 pont

A kupát elnyert legjobb férfi  versenyzők:

  1. Fehér Ákos BKV Előre SE 300,192 pont
  2. Bende József BKV Előre SE 295,698 pont
  3. Asbóth Richárd BKV Előre SE 291,036 pont

A helyezést elért versenyzőknek az érmeket, kupákat Takács Tamás úr a ZTE SK elnöke adta át.

Összességében egy jól szervezett népszerű versenyt láthattunk a zalai megyeszékhelyen, amely jól hozzájárult a súlyemelősportág népszerűsítéséhez, jó volt együtt látni dobogóra lépni a masters, a felnőtt és a sok-sok fiatal versenyzőt is, és az utóbbiak közül kerülhetnek majd ki reményeink a jövő nagy bajnokai. A ZTE súlyemelői hamarosan újabb megmérettetésen vesznek részt, 2018. június 2-án a horvátországi Drazice városában (Fiúme mellett) indulnak az Alpok-Adria Kupa versenysorozatán 4 fős csapattal.

Dr. Muhoray Árpád