A diákolimpiai nevezések feldolgozása folyamán olyan adminisztrációs hiányosságokat tapasztalunk több szakosztály részéről, melyek esetenként a nevezések érvényességét, összességében a „DIÁKOLIMPIA” mint országos kiemelt verseny megrendezését veszélyeztetik.

A korábbi nevezési tájékoztatónkat megerősítve, ismételten felhívjuk az érdekelt szakosztályok, edzők figyelmét, hogy az időközi diákolimpiai selejtezőkön indított valamennyi versenyző nevével és az oktatási intézményének bélyegzőjével és képviselőjének aláírásával ellátott (a szakosztályoknak korábban megküldött) hivatalos „ DiákOLimpiA” logoval fejlécezett 2016/17. Tanévi Súlyemelő Diákolimpia Nevezési lapot az MSSZ  Titkárságára sürgősen beküldeni szíveskedjenek, az eredményes feldolgozás érdekében!

A döntőre nevezendő versenyzőket (a fenti iskolai nevezésen kívül) az MSSZ által korábban rendszeresített nevezési lapon is nevezni kell a nevezési eredményük és súlycsoportjuk (ez csak férfi serdülő, ifi, junior korcsoport esetén szükséges) megjelölésével a rajtlista elkészítéséhez.