Magyar Súlyemelő Edzőbizottsága 2018. augusztus 6-án tartott ülésének kiemelt napirendi pontja volt az Ifjúsági Olimpiára utazó női sportolóra javaslattétel az Elnökség részére. Az ülés levezető elnökének Ádám Lászlót szavazta meg Bizottság.
 Likerecz Attila UP szövetségi kapitány elmondta, hogy a felkészülési tervben is megfogalmazásra került, az induljon az olimpián, aki eredményesebben tud szerepelni az olimpián, előkelőbb helyezésre van lehetősége. Bemutatta az előzetes ranglisták és az elmúlt két olimpiai eredményeit. Felvázolta a két sportoló Árva Cintia (156kg) és Boros Viktória (188kg) legjobb eredményét és fejlődésük ütemét az adott súlycsoportban.
Gyurkovics Ferenc felnőtt szövetségi kapitány is elemezte és bemutatta a két sportoló felkészítését. Ezt követően Ádám László levezető elnök a két érintett sportoló edzőjének adta meg a szót. Márkus Erzsébet, Boros Viktória edzője, elmondta, hogy Viki az elmúlt európabajnokságokról hét éremmel tért haza és a világbajnokságon is eredményesen szerepelt.
Bálint Csaba, Árva Cintia edzője kiemelte versenyzőjének fejlődési ütemét – idén 16 kg – tétversenyen a kvalifikációs európabajnokságon 7kg-val javította meg egyéni legjobbját, és az országos csúcsot hat jó fogást teljesítve lett hatodik a súlycsoportjában. Az EB női résztvevői közül az abszolút 22. legjobb eredményt érte el. Az elmúlt két olimpia eredményeit figyelembe véve Árva Cintiának nagyobb az esélye eredményesebben szerepelni az olimpián.
Az olimpián 44kg, 48kg, 53kg, 58kg, 63kg +63kg-os (69kg,75kg+75kg) súlycsoportban rendezik meg a versenyeket.
Edzőbizottság titkos szavazással 8:2 arányban Árva Cintiát (53kg) javasolta az Ifjúsági Olimpia résztvevőjének.
Magyar Súlyemelő Szövetség Elnöksége rendkívüli ülésen, figyelembe véve az Edzőbizottság javaslatát és szakmai indokait 4:1 arányban Árva Cintiát választotta, aki súlyemelőként képviseli Magyarországot az Ifjúsági Olimpián.
   
   Bálint Csaba
   Edzőbizottsági Elnök