1. június 14 és 16 között rendezték meg Bosznia-Hercegovina fővárosában Szarajevóban az Alpok-Adria Súlyemelő Kupasorozat 55. fordulóját. E nemes vetélkedésben hazánkat évtizedek óta a ZTE Súlyemelői képviselik, sőt az egyik 7 éves ciklus végén a ZTE véglegesen meg is nyerte az akkorra kiírt Alpok-Adria Kupát. A Kupasorozaton 7 ország, tartomány, megye csapata vesz részt, minden évben körforgás szerűen közülük egy másik a rendező, az látja vendégül a többi hatot. Az Alpok-Adria Kupát az IWF és az EWF is támogatja. A csapatok 8 fős delegációkkal utazhatnak a versenyre, 4 versenyző közül 1 felnőtt férfi, 1 junior férfi, 1 U17 férfi és 1 női versenyző. Mindenki köteles vinni magával 1 nemzetközi minősítésű versenybírót is. A Kupasorozat elfogadott Alapszabályzat szerint folyik, minden év márciusában Ljubljanában egy technikai és munkaműhelyen a 7 országot képviselő csapatok, egyesületek vezetői megtárgyalják az adott évi versenynaptárt, elfogadják a kitűzött versenyidőpontokat. Ugyanezen országok, tartományok és megyék súlyemelői minden év őszén októberben, vagy novemberben masters kategóriában is összecsapnak, amely versenyeken a korábbi években szintén szép sikereket értek el a ZTE versenyzői.
Szarajevóban nevezetes helyen, az 1984 évi Téli Olimpia Sportpalotájában léptek dobogóra a súlyemelők. Figyelemmel arra, hogy egyes országok nemzeti válogatottal képviseltették magukat, a ZTE versenyzői tisztes helytállást tanúsítottak, a roppant erős mezőnyben a 6. pontszerző helyet érték el.
A verseny végeredménye:
  1. Horvátország 1183,40 pont
  2. Friuli Venezia Julia (ITA)1084,06 pont
  3. Niederösterreich 1035,50 pont
  4. Veneto (ITA) 1022,48 pont
  5. Szlovénia 1011,48 pont
  6. Zalaegerszeg ZTE SK 925,85 pont
  7. Bosznia-Hercegovina 763,23 pont.
A versenyt Macello Zoratti úr az A-A tiszteletbeli örökös elnöke és Joze Zalubersek úr főtitkár nyitották meg. A magyar versenyzők közül Geröly Lilla 132 kg-ot, Rácz Gergő 166 kg-ot, Rácz Dániel 180 kg-ot,Papp Péter 180 kg-ot teljesítettek összetettben. A magyar nemzetközi versenybíró Dr. Muhoray Árpád volt, a delegációt Takács Tamás a ZTE SK elnöke vezette, edzőként Lőrinc István tevékenykedett.
A rendezők a szarajevói Hotel Holiday szállodában helyezték el a csapatokat, itt tartották meg a verseny előtti napon a technikai értekezletet. A versenyt követően a versenyzők megtekintették a nagy múltú város történelmi nevezetességeit, többek között a Ferenc Ferdinánd trónörökös elleni halálos merénylet helyszínét, a bazárt, majd már hazafelé jövet Mostarban a világörökség részét képező kőhidat is.
A ZTE SK 2020. októberben fogja megrendezni Zalaegerszegen az A-A masters versenyt, míg a jelenlegi 7 éves ciklus utolsó  helyszíneként 2021. június első hétvégéjén az 57. Alpok-Adria Kupát.
Dr. Muhoray Árpád